Nieuws

Nieuwbouw zorghotel bereikt hoogste punt


De Zorggroep bouwt op het terrein van het Laurentius-ziekenhuis in Roermond een nieuw zorghotel. Deze week heeft het bouwteam het bereiken van het hoogste punt gevierd.
 

Op het terrein verrijst een gebouw met acht verdiepingen waar mensen kunnen revalideren na bijvoorbeeld een operatie of een herseninfarct. In totaal komen er 60 kamers, waarvan 40 kamers bestemd zijn voor revaliderende cliënten van De Zorggroep en 10 voor herstellende patiënten van het Laurentius ziekenhuis. De oplevering van het zorghotel wordt verwacht in het voorjaar van 2017.


De Zorggroep is gespecialiseerd in geriatrische revalidatie, uit het ziekenhuis komen vooral mensen die na een opname moeten herstellen. Beide organisaties hebben dus een eigen doelgroep. Dat versterkt elkaar. In het zorghotel komen voorzieningen zoals behandel-ruimtes, een restaurant en een fitnessruimte waar ouderen na revalidatie hun conditie op peil kunnen houden. Het geheel wordt een omgeving die mensen maximaal stimuleert om actief te zijn om mede daardoor weer zo snel mogelijk naar huis te kunnen terugkeren.